Kortgene

Op loopafstand van Delta Marina ligt het dorp Kortgene. In de hoofdstraat van het dorp zijn verschillende winkels, zoals een bakker, een slager en een supermarkt. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere winkeltjes en restaurants.

 

Kortgene kent een geschiedenis met het water. In de 16e eeuw verdween Kortgene helemaal in de golven. Alleen de kerktoren bleef overeind. Het dorp werd eind de 17e eeuw ingepolderd en er werd een nieuwe kerk gebouwd. De kerktoren is het oudste monument op Noord-Beveland.

 

Naast de kerktoren heeft Kortgene nog een bezienswaardigheid namelijk de korenmolen ‘De Korenbloem’. De molen werd in 1873 gebouwd en is tegenwoordig helemaal gerestaureerd.

 

Molen Kortgene

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Delta Marina Kortgene
    Overal vandaan goed bereikbaar

    Genieten van al het moois dat Delta Marina te bieden heeft? Dat gaat gemakkelijk. Wanneer u vanuit de haven wilt beginnen met varen, maar ook zeker wanneer u een mooie locatie zoekt om aan te meren. Rotterdam is op een afstand van 57 zeemijlen en Antwerpen ligt op 37 mijlen afstand. Daarbij is de haven op loopafstand vanuit Kortgene en maar een kwartiertje met de auto vanuit Goes. Delta Marina is voor iedereen goed bereikbaar. Zelfs met het openbaar vervoer komt u gemakkelijk bij de haven.

    ERKENNINGEN EN DEELNAMES

    Naast deze erkeningen en deelnames zijn we met ons Service Center ook Volvo Penta Dealer. Als dealer van Volvo Penta bouwen we motoren in, onderhouden we ze en leveren we losse onderdelen voor uw Volvo Penta motor of aandrijving.