Historie

Delta Marina is al ruim 57 jaar een begrip op Noord-Beveland. Maar de historie van de jachthaven neemt u mee terug naar 1957.

 

In 1957 liggen er slechts vier zeilbootjes in Kortgene, deze zijn van dorpelingen. In dat jaar bouwt Jan Klop jr een steigertje op de plaats waar later Delta Marina zal worden aangelegd. Maar zover is het echter nog lang niet. Burgemeester schuit probeert Antwerpse watersporters naar Kortgene te lokken. Het gaat om duizend watersporters met ruim 200 jachten. Ze zijn allemaal lid van de ‘Royal Yachtclub de Belqiue’. Deze club is opzoek naar een goede jachthaven en een beter vaargebied. Dan komt burgemeester Schuit met zijn voorstellen. Enthousiast schetst hij een beeld over de ideale omstandigheden die de ingedamde Zandkreek kon bieden.

 

Maar dat mocht niet baten. Op 1 augustus 1961 tekent de ‘Royal Yachtclub de Belgique’ een contract met de gemeente Wolpaartsdijk. Maar burgemeester Schuit zit niet bij de pakken neer, hij wil ook een jachthaven in Kortgene. De man die hem daarbij zal gaan helpen is Kees Becht.

 

Kees Becht richt in 1946 zijn eigen bedrijf op in Bergen op Zoom. Het bedrijf maakt appelsap onder de merknaam B3. Van 1950 tot 1953 is Kees Becht nauw betrokken bij de totstandkoming van Vrumona NV in Bunnik en in 1958 wordt hij mede-eigenaar van snelwegrestaurant- en motelketen Motoresto.

 

Op aanraden van zijn zoon gaat Kees Becht in 1961 op zoek naar een zomerhuisje op Noord-Beveland. Uiteindelijk koopt Kees Becht het Veerhuisje op de punt tussen de twee havens. Na een gesprek met de burgemeester over de bestemming van het Veerhuis krijgt Kees Becht een aanbod om het hele gebied over te nemen. Het gebied is namelijk bedoeld voor vestigingen van een hotel, café en een restaurant/

Na twee jaar onderhandelen kan Kees Becht het gebied voor een redelijk bedrag overnemen van de gemeente. Hij vindt het daarom ook verantwoord om er geld in te investeren.

Het is de bedoeling om een jachthaven aan te leggen met de capaciteit van 300 grote en kleine jachten. Het veerhuis wordt omgebouwd tot café-restauant.

 

In 2021 is Delta Marina uitgegroeid tot een professioneel jachthaven met alle denkbare faciliteiten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Delta Marina Kortgene
    Overal vandaan goed bereikbaar

    Genieten van al het moois dat Delta Marina te bieden heeft? Dat gaat gemakkelijk. Wanneer u vanuit de haven wilt beginnen met varen, maar ook zeker wanneer u een mooie locatie zoekt om aan te meren. Rotterdam is op een afstand van 57 zeemijlen en Antwerpen ligt op 37 mijlen afstand. Daarbij is de haven op loopafstand vanuit Kortgene en maar een kwartiertje met de auto vanuit Goes. Delta Marina is voor iedereen goed bereikbaar. Zelfs met het openbaar vervoer komt u gemakkelijk bij de haven.

    ERKENNINGEN EN DEELNAMES

    Naast deze erkeningen en deelnames zijn we met ons Service Center ook Volvo Penta Dealer. Als dealer van Volvo Penta bouwen we motoren in, onderhouden we ze en leveren we losse onderdelen voor uw Volvo Penta motor of aandrijving.