Oosterschelde

Delta Marina is direct gelegen aan het Veerse meer. Maar misschien is het u al opgevallen dat de Zandkreeksluis dicht bij onze jachthaven ligt. De sluis is 24 uur per dag bedienbaar en dat maakt de Oosterschelde eenvoudig bereikbaar. Maar wat maakt de Oosterschelde eigenlijk zo bijzonder? De Oosterschelde staat via de stormvloedkering in open verbinding met de Noordzee. Twee keer per dag stroomt zo’n 800 miljard liter zout water het gebied in en ook weer uit.

Er ontstaan dus verschillende tijden in de Oosterschelde waardoor het lijkt alsof u op de zee vaart. Vanwege de getijdennatuur is de Oosterschelde een bijzonder gebied. De combinatie van de getijden, wind en de slikken en schorren maken de Oosterschelde een uniek vaarwater. Naast de prachtige natuur heeft de Oosterschelde ook fascinerende onderwaterwereld met zeehonden en bruinvissen en zijn de stenen van de dijken omgetoverd in een kleurrijk rif.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Delta Marina Kortgene
    Overal vandaan goed bereikbaar

    Genieten van al het moois dat Delta Marina te bieden heeft? Dat gaat gemakkelijk. Wanneer u vanuit de haven wilt beginnen met varen, maar ook zeker wanneer u een mooie locatie zoekt om aan te meren. Rotterdam is op een afstand van 57 zeemijlen en Antwerpen ligt op 37 mijlen afstand. Daarbij is de haven op loopafstand vanuit Kortgene en maar een kwartiertje met de auto vanuit Goes. Delta Marina is voor iedereen goed bereikbaar. Zelfs met het openbaar vervoer komt u gemakkelijk bij de haven.

    ERKENNINGEN EN DEELNAMES