Renovatie remming- en geleidewerken Zandkreeksluis 2024

in opdracht van Rijkswaterstaat voert De Klerk Waterbouw in 2024 renovatie uit aan de remming- en geleidewerken van de Zandkreeksluis. Deze renovatie is nodig om de constructies veilig en betrouwbaar te houden. Wij willen u op de hoogte stellen over de werkzaamheden en de mogelijke hinder die u zult ondervinden.

 

Vervangen steigers

Tijdens het vervangen van de steigers aan beide zijde van de Zandkreeksluis zal het scheepvaartverkeer hinder ondervinden. De werkzaamheden worden van af het water uitgevoerd. Werkschepen liggen voor de sluis en er worden ook werkzaamheden uitgevoerd met duikers op korte afstand van de sluis.

 

Wanneer

In de periode van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 november 2024 worden de werkzaamheden uitgevoerd. In het voor- en najaar is de sluis van maandag tot en met vrijdag van 6:30 tot 16:00 uur gestremd. Gedurende de stremmingsperiode is de sluis buiten de werktijden en in het weekend ‘normaal’ in bedrijf. In onderstaande tabel ‘stremmingsperiodes’ vindt u een overzicht van de stremmingen van de Zandkreeksluis in 2024.

 

Vragen over de uitvoering

Voor vragen over de uitvoering van het onderhoud aan de remming- en geleidewerken kunt u contact opnemen met Harm Matthijs van der Worp, omgevingsmanager van De Kerk Waterbouw. Hij is te bereiken via hmvdworp@deklerkbv.nl of op 06 41 25 57 58.

 

Vervangen slijtlaag van de brug

Naast het vervangen van de remming- en geleidewerken vervangt Rijkswaterstaat ook de slijtlaag van de brug bij de Zandkreeksluis.

 

Wanneer

Het vervangen van de slijtlaag gebeurt van maandag 16 september 2024 t/m zondag 29 september 2024. De werkzaamheden vinden plaats op het beweegbare deel van de brug in de Deltaweg (N256) ter hoogte van de Zandkreeksluis. Voor het wegverkeer is de hinder beperkt, omdat het verkeer wordt omgeleid via de bypass over de Zandkreeksluis. Het scheepvaartverkeer is echter volledig gestremd van maandag 16 september 2024 t/m zondag 29 september 2024.

Het aanbrengen van de nieuwe slijtlaag is weersgevoelig. Op de brug zelf wordt daarom een tent gebouwd, om daarmee te voorkomen dat het weer invloed heeft op de voortgang van de werkzaamheden en de kwaliteit van de nieuwe slijtlaag. Tijdens de werkzaamheden kan daarom de brug niet worden geopend en dus ook geen gebruik worden gemaakt van de sluis. Hierdoor is er gedurende twee weken een volledige stremming van het scheepvaartverkeer.

 

Vragen over de uitvoering

Voor meer informatie over het vervangen van de slijtlaag van de brug kunt u contact opnemen met mevrouw Laven, adviseur omgeving Rijkswaterstaat. Zij is te bereiken op 06-15363728 of per mail: patricia.laven@rws.nl.

 

Tabel stremmingsperiodes 

Datum  Dag        Tijd – Stremming 
25 maart t/m 26 april 2024  maandag t/m vrijdag       6:30 t/m 16:00 uur
2 september t/m 13 september 2024  maandag t/m vrijdag       6:30 t/m 16:00 uur
16 september t/m 29 september 2024  Gehele periode       Gehele periode
30 september t/m 4 oktober 2024  maandag t/m vrijdag       6:30 t/m 16:00 uur

 

 

 

 

 

 

 

De planning kan nog wijzigen. Een actueel overzicht van geplande en onvoorziene stremmingen vindt u op www.vaarweginformatie.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de remming- en geleidewerken vindt u binnenkort op de website van Rijkswaterstaat: Onderhoud remming- en geleidewerken in Zeeland | Rijkswaterstaat

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Delta Marina Kortgene
    Overal vandaan goed bereikbaar

    Genieten van al het moois dat Delta Marina te bieden heeft? Dat gaat gemakkelijk. Wanneer u vanuit de haven wilt beginnen met varen, maar ook zeker wanneer u een mooie locatie zoekt om aan te meren. Rotterdam is op een afstand van 57 zeemijlen en Antwerpen ligt op 37 mijlen afstand. Daarbij is de haven op loopafstand vanuit Kortgene en maar een kwartiertje met de auto vanuit Goes. Delta Marina is voor iedereen goed bereikbaar. Zelfs met het openbaar vervoer komt u gemakkelijk bij de haven.

    ERKENNINGEN EN DEELNAMES

    Naast deze erkeningen en deelnames zijn we met ons Service Center ook Volvo Penta Dealer. Als dealer van Volvo Penta bouwen we motoren in, onderhouden we ze en leveren we losse onderdelen voor uw Volvo Penta motor of aandrijving.